Startsida - Nyheter

#Pride216: Lesbisk frukost med Mimie Märak

Torsdagen på Pride House började med ”Lesbisk frukost: Scenkonst!”, serverat av Lesbisk Makt och Teaterunionen. Den förra är en folkrörelse med de uttalade syftena att skapa, sprida samt bevara lesbisk kultur och historia. Lesbisk frukost finns för närvarande på sju svenska orter. Publiken undfägnades veganska baguetter och lesbiska tablåer.

Det svensk-kongolesiska 17-åriga stjärnskottet Jacqline uppträdde med några av sina listettor. Sedan fjolårets genombrott har hon framträtt på ett flertal Pride- och veganfestivaler. Den samiska poetissan Mimie Märak varvade diktrecitationer med prosaiska brandtal.

– Jag har träffat så extremt mycket människor som kallar sig feminister ”men måste vi ta hand om den svarta feminismen? Det är ju så jobbigt. Och vad då det här med tillgänglighet? Det är ju så jobbigt,” sa Märak. Och jag vill hävda att du är inte feminist om du inte inkluderar alla. Det handlar inte bara om ett systerskap. Det handlar om ett inkluderande och ett syskonskap som ska gälla alla.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV