Startsida - Nyheter

Publikrekord när Luleå hockey slog Modo

Luleå hockey slog publikrekord för en match i grundserien i SDHL, tidigare Riksserien i onsdags. 3 150 personer såg hemmalaget och regerande svenska mästarna slå Modo. Emma Eliasson, som i våras utsågs till bästa svenska hockeyspelare, skrev på Twitter efteråt: ”Tackar ödmjukast för gårdagen. Ni är fantastiska. Luleå är fantastiskt. #luleåhockey #lulefans #3150”.

Luleå hockey har jobbat hårt på att få publiken till arenan, och att så många kom innebär att föreningen får ett stort tillskott i ekonomin, omkring tio gånger så mycket som de kan räkna med en genomsnittlig match. Inträdet var gratis för publiken men hundra företag har förbundit sig att skänka mellan en och tre kronor för varje besökare, rapporterar NSD.

– Jag är otroligt glad och stolt. Det är vår dröm som förverkligas, säger Stefan Enbom, vd i Luleå hockey till NSD och fortsätter:

– Vi vet att vi kommer göra ett nettoresultat på lite drygt 400 000 kronor. Det är otroligt mycket pengar, men det är inte det viktigaste en sån här kväll. Det viktigaste är att det är så många barn, tjejer och killar här. Kanske många som inte gått på hockey på länge eller några som går för första gången. Vi vill spinna på och öka hockeyintresset och det gör vi en sån här kväll.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV