Startsida - Nyheter

Rollerderby: Äntligen seger för Sthlm BSTRDs

Trots halvfulla läktare var stämningen hög när Sthlm BSTRDs mötte Tampere Houwlin´ Rolls från Finland i lördags.

Jammers från BSTRDs var Kränky, Fittbullterriern, Tamara Never Dies och Mad Tacos. För Tampere jammade Nina Järvenpää, CH och Hani.

Matchen började jämnt men redan efter tio minuter hade BSTRDs tagit ledningen med 36 – 18. Genom hela första halvlek låg initiativet hos BSTRDs och Tampere kämpade hårt för att komma ikapp. 13 minuter in avbröts matchen när en finsk spelare skadades, men hen kunde åka av planen på egen hand för att tittas till av sjukvårdare.

Tampere tog genomgående korta jams medan BSTRDs körde varv på varv och plockade poäng. 20 minuter in i första halvlek var ställningen 98 – 28. Mad Tacos, som gjorde sin första match för Stockholm, imponerade stort och fintade sig smidigt genom sina jam. BSTRDs blockers var starka och höll tillbaka Tamperes jammers som fick jobba hårt för att komma igenom. Tamperes jammers genomförde flera stiliga star pass och star stash när det blev för svårt att komma igenom.

Första halvlek avslutades 143 – 35.

Andra halvlek inleddes med betydligt mer energi från Tampere och de höll initiativet under flera av jamsen. Dock var det BSTRDs som plockade de stora poängen genom att snabbt komma igenom packet och plocka många poäng per jam. I mitten av andra halvlek sprängde BSTRDs 200-poängsgränsen medan Tampere låg på 56.

Halvvägs in i andra halvlek låg Tampere ohjälpligt efter med 215 – 82. Matchen slutade 262 – 96 till BSTRDs som fick sin första vinst sedan september 2015.

Två av Finlands spelare fick foul på grund av att de fick fler än sju penalties.

Ex Machina från Sthlm BSTRDs avstod dagens match på grund av roller derby-relaterat ryggskott, men var nöjd och stolt över lagets prestation.

– Matchen var jättebra, säger hon. Vi spelade så bra som jag vet att vi kan, så det var jättefint att se! Vi låg nog på en högre nivå än Tampere. Vi var mentalt starkare och bättre och kunde styra spelet dit vi ville. Sedan hade vi fantastiska jammers i dag som tog sig igenom packet hela tiden.

Red E Kreuger, också från Sthlm BSTRDs, var nöjd med matchen och glad över att äntligen fått en vinst.

– Det här var precis var vi behövde, sa Red E Kreuger efter matchen. Skönt att få en boost inför kommande utmaningar. Det var en ganska köttig match, men vi höll lugnet.

Precis som matchen visade har BSTRDs arbetat med defence och haft hjälp utifrån av Glenn af Ordning och Jantzi som gästande coacher.

– Ofta har vi spelande tränare och det kan vara svårt att se laget utifrån. Med ett annat perspektiv kunde de sätta rätt person på rätt plats. Vi har ju jäkligt bra jammers, så i och med att vi hållit vår defence kan våra jammers göra sin grej.

Efter matchen körde STRD:s juniorer ett scrimmage inför en entusiastisk publik som hejade fram gula laget till seger. Juiormatchen slutade 263 -170.

Lördagen den 4 juni möter Sthlm BSTRDs Helsinkis C-lag. Sedan väntar träning samt upp- och omladdning inför SM den 9 juli då Sthlm BSTRDs spelar mot Norrköping om att stanna kvar i elitserien.