Startsida - Nyheter

Ryttarförening prisas för integrationsarbete

Svenska ridsportförbundets centrala ungdomssektion delar ut Årets ungdomssektion 2016 till Salaortens ryttarförenings ungdomssektion. Detta för Salaortens integrationsprojekt för ensamkommande flyktingpojkar under det senaste året. På lördag delas priset om 15 000 kronor ut på Sweden International Horse Show som hålls på Friends Arena

– Jag hade ingen aning om att vi hade chans att vinna. Jag blev jättechockad och jätteglad, säger Patricia Nyman, ordförande i Salaortens ryttarförenings ungdomssektion till ridsport.se och fortsätter:

– Förra hösten när det kom så många flyktingar till Sverige kände vi att vi ville göra något. Det finns väldigt mycket som ridsporten kan erbjuda och hjälpa till med. Det är en mycket tryggare miljö i stallet än i skolan.

Pojkarna har kunnat komma till ridskolan två gånger i veckan och fått prova på olika aktiviteter, förutom att rida också att köra med häst, och voltige. Prispengarna kommer att gå till att driva projektet vidare:

– Vi vill engagera flyktingflickorna också. Vi vet inte exakt hur det kommer att bli än. Men vi har redan planerat in tre adventsfika i stallet i december där vi bjuder in familjer från flyktingboenden i närheten.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV