Startsida - Nyheter

Samuelsson och Kyeyune Backström tar över på bang

Journalisten Sanna Samuelsson blir ny chefredaktör på tidskriften Bang. Hon efterträder Johanna Palmström som rekryterades tillsammans med Trifa Shakely 2011. Även Bangs andra chefredaktör Mireya Echeverría Quezada kommer tillfälligtvis att ersättas av Rummet-kollegan Valerie Kyeyune Backström, så det blir en ny duo under 2016.

– Bangs styrelse är otroligt stolta och nöjda över att Sanna Samuelsson tar över ena chefredaktörskapet på Bang. Vi ser med spänning fram emot vad hon ska tillföra den feministiska journalistiken som Bang har drivit i tjugofem år nu, säger Bangs ordförande Joa Bergold.

Sanna Samuelsson som arbetat som journalist sedan 2008 har bland annat medverkat i Feministiskt perspektiv sedan starten 2010, varit redaktör på Nöjesguiden, chefredaktör för Aplace magazine samt verksam på Kvinnotryck. Nu tar hon alltså över den ena chefredaktörsposten efter Johanna Palmström.

– Jag är extremt glad över att få ta över chefredaktörskapet på Bang, som jag läst sen jag var liten. Jag vill att Bang ska vara en tidning som både leder det feministiska samtalet med sylvassa reportage och kritik, samtidigt som det ska finnas plats för mer konstnärliga texter, för andra sätt att prata om politik bortom debattsajterna. Med mig har jag mina tre ben i både den journalistiska texten, kritiken och det experimentella skrivandet, säger Sanna Samuelsson.

Valerie Kyeyune Backström ser fram emot att vikariera för Mireya Echeverría Quezada som ska arbeta med ett annat projekt under året.

– Att få vicka på Bang är en stor ära och utmaning! Under min tid hoppas jag kunna rucka lite på vem tidningen är till för, och det kommer genomsyra anslag, teman, skribenter och form, säger Valerie Kyeyune Backström.

– Bang står inför ett stort omgörningsarbete under 2016. 8 mars-numret är avgående chefredaktör Johanna Palmströms sista. Johanna har varit oerhört värdefull för Bang under de fem år hon varit här och kommer att vara en stor tillgång i sina framtida projekt. Men det känns väldigt tryggt att Sanna och Valerie sitter vid spakarna under våren, med stöd av Mireya. Bang ska bli en ännu större och tillgängligare tidskrift som ska nå ut till fler personer i behov av feministisk journalistik, säger Joa Bergold.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV