Startsida - Nyheter

Sexköpslag under övervägande i brittiska parlamentet

Även sexturister och affärsmän som betalar för prostitution utomlands ska straffas enligt underlagsrapporten till ett nytt lagförslag om sexköpsförbud i Storbritannien. Rapporten presenterades för parlamentsgruppen All-Party Parliamentary Group (APPG) av organisationen End Demand och har redan fått gehör hos gruppledaren Gavin Shuker från Labourpartiet.

Rapporten Sexköpslagen, som utgör underlag för det nya lagförslaget, rekommenderar att sexköp i Storbritannien kriminaliseras och att lagen även kriminaliserar sexköp utomlands.

I Storbritannien är det för tillfället lagligt att betala för sex. Men forskning publicerad av British Medical Journal 2014 fann att bland de 11 procent av brittiska män i åldern 16 – 74 som har betalat för sex, har majoriteten (63 procent) köpt sex utanför Storbritannien, främst i Europa.

Rapporten Sexköpslagen presenterades i parlamentet på tisdagen men motståndare till förslaget finns också, rapporterar brittiska Independent, och hänvisar till en undersökning som National Ugly Mugs (UKNSWP) gjort bland sina medlemmar. Organisationen organiserar prostituerade och förespråkar att det ska vara lagligt både att sälja och köpa sex. Enligt undersökningen, som har överlämnats till lagstiftningskommittén, är nio av tio medlemmar i organisationen emot kriminaliseringen av sexköp. Åtta av tio bedömer att en sådan lag skulle att påverka deras säkerhet negativt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV