Startsida - Nyheter

Sextimmarsdag rekryteringsstrategi i Angered

Försöket som föreslås skiljer sig från den omstridda modell för sextimmarsdag som införts på ett äldreboende i Svartedalen på Hisingen, säger Ali Mooeni (S) som är ordförande i stadsdelen till Göteborg direkt. Dels genomförs försöket att korta arbetstiden i Svartedalen på ett äldreboende, dels så har extra resurser avsatts i det fallet. Angereds styrande politiker har för avsikt att rymma försöket inom ordinarie budget.


Minst ett år

Därmed ser Mooeni inga skäl att invänta utvärderingen från Svartedalen:

– Vi vill testa under nästa år. På en avdelning för socialsekreterare. Vi har stor personalomsättning och måste bli attraktivare som arbetsgivare. Vår stadsdel har tagit emot många nyanlända och ensamkommande. Det är en ansträngd arbetssituation och som det är nu går många av våra socialsekreterare till andra stadsdelar eller kranskommunerna. Och eftersom det råder brist har vi svårt att nyanställa.

Minst ett år är tanken att försöket ska pågå och optimismen om att kunna rymma försöket med kortare arbetstid inom ordinarie budget hämtar Ali Mooeni från verkstadsindustrin. Där har öppettider kunnat förbättras, samtidigt som de anställda arbetat effektivare när de fått mer tid till återhämtning.

Oppositionspartierna reserverade sig mot idén när den klubbades igenom vid stadsdelsnämndens senaste möte.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV