Startsida - Nyheter

SM i muay thai: ”Man måste vara bäst just den dagen”

– Formen börjar toppas nu känner jag. Jag har varit lite krasslig i höst, och har haft lite skador, men nu kännas det bra.

I 51-kilosklassen tävlar sammanlagt åtta personer, förutom Gunnarsson tävlar Therese Snell, OneChai Muaythai K1 IF, Malin Dahl, Fighter Muay Thai IF, Johanna Rydberg, Helsingborg Muay Thai IF, Anna Ohlsson, Malmö Muay Thai IF, Jennifer Qvistberg, Sit Perong Drakstadens Muay Thai, Josefine Lindgren Knutsson, Allstars Kampsportsförening och Pållan Carlsson, BK Slagskeppet Muay Thai. Tre av dessa mötte Gunnarsson i förra årets SM-tävling, Anna Ohlsson, Johanna Rydberg och Therese Snell som hon mötte i finalen och vann emot med 3-0. Therese Gunnarsson sade förra året att det var tre tuffa matcher hon gick. I nästa vecka kommer det att kvalas på fredagen och sedan bli final på lördagen.

– Alla i min viktklass håller hög kvalitet. Enligt mig är jag bäst, men man måste vara bäst just den dagen. Fysiken, det mentala, allt måste funka, säger hon.

Den som vinner SM-guld kvalar också in till VM i muay thai, som i år hålls på hemmaplan i Jönköping den 19-29 maj på Kinnarps arena. Därför står mycket på spel under SM i nästa vecka. Inget guld, inget VM-deltagande. Det innebär såklart ytterligare press, även för en sådan rutinerad tävlingsmänniska som Therese Gunnarsson:

– Jag tänker att jag kan bara göra mitt bästa och skulle det inte räcka skulle det vara trist. Jag vill verkligen vara med på VM men jag har samtidigt mycket annat på gång i år. Jag har ju jättestor match i Monaco och en proffsmatch i Tjeckien. VM är det jag verkligen vill, men blir det inte så så är det så.


Tävlingen i Monaco är i kickboxning som du lade av med när du började satsa på thaiboxningen för några år sedan, hur känns det?

– Ja, jag slutade efter VM 2013 då hade jag nått mina mål, och jag har inte blivit utmanad om titeln sedan dess. Men erbjudandet nu är så bra, dels är det en bra stor gala, med bra betalt och den kommer att tv-sändas och jag kommer att möta en motståndare som är riktigt bra, säger Therese Gunnarsson.

Hon är alltså fortfarande regerande mästare i kickboxning, och matchen där hon ska försvara sin Wako Pro-titel går i Monaco den 24 juni mot franska Anissa Meksen.

– Det hade ju varit hur coolt som helst att få försvara, det är ingen annan som har gjort det i Sverige tidigare. Det blir ju som att vinna titeln igen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV