Startsida - Nyheter

Stina Wollters instagramkonto stängs

Konstnären och kroppsaktivisten Stina Wollters instagramkonto har stängts av, bara någon dag efter att hon har vunnit Årets sociala mediestjärna på Uppsalavimmel Awards på Birger Jarl för just sitt instagramkonto. Det är hatarna som har fått henne avstängd, förklarar hon för Uppsala nya tidning (UNT).

– Det var en amerikan som skickade dickpics – det händer ofta och är väldigt vanligt, fråga vilken ung tjej som helst – och då skickade jag tillbaka den bilden till honom flera gånger varpå han blev kränkt och skrev att han skulle anmäla mig. Och det har även andra som jag konfronterat gjort. Jag har inte verkligen inte brutit mot några regler, säger Stina Wollter till UNT.

Men i dag har det framkommit att det inte var en amerikansk utan svensk man, som skickade dickpicsen till Wolter. Journalisten Karin Kajjan Andersson följde upp mannens instagramkonto och skriver på sin blogg om hur hon snart upptäckte att den amerikanske mannen egentligen var en svensk medveten antifeminist, vars syfte verkar ha varit att tysta Wollter och även andra kroppsaktivister. Bland annat skriver han till Andersson, när han förstått vem hon är: ”Kvinnans rätt är snart ute. Männen skall triumfera. Vi ses.”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV