Startsida - Nyheter

Stockholmsmoderater svänger – vill förbjuda tiggeri

Nu svänger Moderaterna i Stockholm och kräver ett tiggeriförbud i staden. Men för oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr är frågan inte ny.

– Frågan blir om det är barnen eller EU-medborgarna som ska få vistas i lekparker och på skolgårdar? Som småbarnsförälder blir jag oerhört upprörd, som politiker anser jag att vi bör skräpa lagstiftningen, säger hon till Dagens Nyheter.

Tidigare har hon krävt att ordningsvakter skall kunna vräka EU-migranter från boplatser, men inte varit emot tiggeri i sig.

– Vi har ju inte något emot tiggeri som sådant och ser också att det är bra om kommuner upplåter tillfälliga boendeplatser. Och jag tror vi måste jobba för att hitta alternativ till tiggeri som försörjning. Men boplatserna är ett reellt problem i dag. Och när man slutar avhysa, ser vi hur platserna växer fram och blir allt större, sa hon till Aftonbladet 2015.

Då föreslog hon också att de hemlösa kunde hyra vandrarhem för 200 kronor per natt. Också då menade hon att hon hade ett upprört Stockholm bakom sig, men i en granskning av ETC visade det sig vara bara nio mejl som hade klagat på tiggare, varav två av dem klagade på tiggarnas villkor och ville skapa andra förutsättningar för dem att leva.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV