Startsida - Nyheter

Susan Faludi till Kulturhuset

I förra veckan släpptes programmet för Kulturhusets internationella författarscen i Stockholm och feministen och författaren Susan Faludi är en av gästerna som kommer.

Hon är bland annat känd för boken Backlash – kriget mot kvinnorna, som fick National Book Critics Circle Award for Nonfiction 1992. Hon är aktuell med In the darkroom, en reportagebok som undersöker identitetens betydelse, och gästar författarscenen i mars. Bland de inbjudna författarna som formar vårens internationella författarscen finns också Leslie Jamison, Yuri Herrera, Edward St Aubyn, Han Kang och Graham Swift.

Den fransk-algeriska författaren Nina Bouraoui som räknas till en av Frankrikes mest betydande författare av i dag kommer också, för att samtala med Ingrid Elam.

– Nu är pusslet lagt och vårsäsongen 2017 är redo att visas upp för den litteraturlystne. Finns det något mönster som utkristalliserar sig när jag studerar raden av inbjudna författare? Åtminstone ett och det är att ni denna gång möter osedvanligt många gäster från länder som befinner sig mitt uppe i en politisk brytningstid och där framtiden ter sig synnerligen oviss, säger Ingemar Fasth, konstnärlig ledare på litteraturscenen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV