Startsida - Nyheter

Therese Gunnarsson förlorade i SM-finalen – blickar framåt

Finalen i lördags i SM i thaiboxning slutade 2-1 till Johanna Rydberg, som genom segern fick revansch mot Therese Gunnarsson som hon förlorade mot i förra årets SM. Nu blir det Johanna Rydberg som får representera Sverige i viktklassen i VM som hålls i Jönköping i maj. När Feministiskt perspektiv når Therese Gunnarsson har besvikelsen inte riktig lagt sig:

– Det känns lite bittert, det var en jämn match och det kändes som att jag hade plockat fler poäng och hon fick ett poängavdrag, men hon gick mer framåt så det var det de måste ha gått på, säger Therese Gunnarsson.

– Det var en tuff match med högt tempo, hon gick mycket i clinch och det drar mycket energi. Jag var bättre dagen innan, då kände jag mig helt i toppform, säger Therese Gunnarsson och syftar på semifinalen som hölls på fredagen.

Då mötte hon Josefin Lindgren och vann med 3-0. Therese Gunnarsson tycker att hon inte lyckades ge riktigt hundra procent i finalen:

– Hade jag kunnat ge tio procent mer hade jag kunnat övertyga mer och ta hem segern. Men det är ju så, man måste vara bäst just då när det gäller.

Hon är ändå nöjd och glad över SM, och tycker att tävlingen har varit väl organiserat från arrangörssidan:

– Allt flöt på väldigt bra och proffsigt. Jag har haft skitkul under helgen, jag har träffat härliga människor och haft det roligt utanför tävlandet. Det finns inga pengar i det – man gör det för upplevelsernas skull. Trots att jag inte vann kommer jag tänka tillbaka på detta SM att det var jättekul.

Nu har hon först en efterlängtad semester och efter den intensifierar hon sin träning inför en proffsmatch i thaiboxning i Tjeckien. Men den största utmaningen kommer hon att ställas för i juni då hon ska försvara sin världsmästartitel i kickboxning mot Annisa Meksen från Frankrike i Monaco.

– Jag tror att det kommer att bli min allra tuffaste match någonsin, det är en duktig motståndare som har knockat många av de hon mött. Jag har tagit hjälp av en mental tränare som har anslutit sig till mitt team, och vi har pratat om att jag ska gå in med inställningen att jag ska knocka henne. Vi har bara jobbat i några veckor men det känns redan bra, säger hon.

Johanna Rydberg är alltså nybliven svensk mästare i -51-kilosklassen. Fightermag rapporterar alla segrare i SM i de olika viktklasserna: Bea Malecki vann den första finalen för dagen, i -67-kilosklassen, mot Ewin Ates i den tredje ronden. I den andra finalen vann Sandra Godvik mot Camilla Danielsson i -48-kilosklassen på domslut med 3-0. Därefter vann Sandra Bengtsson mot Johanna Gustavsson i -60-kilosklassen genom domslut med 3-0. Patricia Axling vann mot Evelina Wikner i 57-kilosklassen i fjärde ronden, Jennifer Österlin vann mot Lisa Anderback i -71-kilosklassen med 3-0 efter domslut. Isa Tidblad vann på domslut med 3-0 mot Mikaela Persson i -63,5-kilosklassen och Sofia Olofsson vann på domslut, också med 3-0, mot Claudia Sendlak i -54-kilosklassen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV