Startsida - Nyheter

Bris-priset till Ida Östensson

2017 går Bris-priset till Ida Östensson, feminist, aktivist som bland annat tagit initiativ till Fatta-rörelsen och grundat stiftelsen Make equal. Hon får priset ”för sitt arbete för allas rätt att vara sig själv”.

– Ida Östensson visar hur en persons engagemang kan få igång en hel folkrörelse. Hennes konkreta sätt att arbeta visar hur vi alla kan omsätta mänskliga rättigheter till praktik, och bidrar till att stärka barns och ungas livsvillkor i Sverige, säger Ulf Spendrup, avgående ordförande i Bris förbundsstyrelse.

Extraordinära insatser för barn och unga är vad Barnens rätt i samhället (Bris) vill prisa med utmärkelsen som delas ut vartannat år, i samband med organisationens kongress. Bris medlemmar nominerar kandidater. Beslut om pristagare fattas av Bris förbundsstyrelse. Ida Östensson tog emot priset på lördagskvällen under kongressen i Norrköping.

– Bris är i grunden byggt på aktivism och har gått i bräschen för mycket av det vi tar för givet i dag gällande barns rättigheter. Efter att ha jobbat nära Bris senaste halvåret har jag verkligen sett att de lever som de lär. Inget görs utan ett barnperspektiv. Att få ett pris av Bris är därför en verklig värdemätare på att mitt och mina kollegors arbete gör skillnad, säger Östensson.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV