Startsida - Nyheter

Damlag städar efter herrmatcher

Leksands hockeylag är tvungna att städa efter herrmatcherna. Detta trots att klubben tidigare fått kritik för den bristande jämställdheten mellan dam- och herrverksamheten. I en intervju med DT säger flera spelare också att de får dålig information kring hur det ser ut i föreningen och en anonym spelare säger:

– Man slutar hoppas. Det låter som ett skämt att vi till exempel städar läktaren efter herrarnas matcher, men det är ju inte det. Vi är ett A-lag men det märks inte, säger en av lagets spelare.

Vissa förbättringar har skett under säsongen som att de fått egna träningskläder och väska med lagets logga på, samt att de fått spela några matcher på Tegara arena – men mer krävs för att inte spelarna ska tröttna och hoppa av:

– Det kan absolut bli så med tanke på vilken aktivitet man måste ha som damhockeyspelare med både jobb på sidan av, träningar och matcher.

Klubben förväntar sig att damerna gör detta för intäkternas skull förklarar ordförande Åke Nordström för Aftonbladet:

– Vi utgår från att de gör det. Det har med intäkterna att göra för alla våra lag i Leksand IF. Vi har faktiskt juniorer som spelar med herrarna, och de städar också efter herrarnas matcher, säger han till tidningen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV