Startsida - Nyheter

Demokratistöd ska öka ungas egenmakt i Stockholm

Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad har inrättat ett demokratistöd för unga som nu finns färdigt att söka. Syftet är att öka ungas demokratiska deltagande, både i vardagen och på valdagen. Det framgår av ett pressmeddelande från Vänsterpartiet.

Stödet kan sökas av föreningar eller organisationer, och i vissa fall även enskilda och grupper, som verkar i Stockholms stad kan söka demokratistöd. Maxbeloppet per ansökan är 300 000 kronor och projektet eller evenemanget måste, för att beviljas stöd, vara öppet för allmänheten. Det kan röra sig om en föreställning, konsert, utställning eller workshop som har avsikten att ”öka ungas delaktighet och inflytande och bidra till ett antirasistiskt, jämställt Stockholm med lika rättigheter och möjligheter för alla”.

– Om vi vill att unga ska ha förtroende för samhället och demokratin måste vi också tro på deras förmåga. Stockholms engagerade unga har mycket att bidra med. Med en pengapott gör vi det lite lättare för idéerna att bli verklighet, säger Ann-Margarethe Livh (V), demokratiborgarråd, Stockholms stad.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV