Nyheter

Djurgården pressade Rosengård i hemmapremiären

Det var ett soligt men kylslaget Stockholm som tog emot Rosengård i denna andra omgång av Damallsvenskan, och det var Djurgårdens hemmapremiär. 842 personer fanns på läktarna för att heja fram sitt lag, en betydligt större publik än Djurgårdens snitt på 376 personer per hemmamatch förra säsongen. På plats fanns även förbundskapten Pia Sundhage till många unga supportrars förtjusning – autografer, kramar och selfies utdelades och togs i väntan på matchstart.

Djurgården öppnade starkt. När knappt tio minuter var spelade fick hemmalaget en hörna. Efter en kort kamp om bollen framför mål kunde Tempest-Marie Norlin klacka in den i mål bakom Rosengårds målvakt Zecira Musovic.

Igen hade alltså Rosengård släppt in ett tidigt baklängesmål – i premiärmatchen mot Kvarnsveden i helgen dröjde det bara tre minuter innan Rosengård släppte in ett mål. Den matchen slutade med betryggande 7-2 för Rosengård, som också denna kväll vände och vann, men utan samma stora marginaler. Bara tre minuter efter Djurgårdens ledningsmål kvitterade Rosengård efter skott från Lieke Martens som sedan via Djurgårdsspelarna Hallbera Gisladottir och Kim Sundlöv gick in i mål.

Ella Masar McLeod gav Rosengård ledningen kort in i andra halvlek efter ett framspel av Sanna Troelsgaard. Men Djurgården fortsatte att pressa och hade flera möjligheter att kvittera, och djurgårdsmålvakten Gudbjörg Gunnarsdottir var som vanligt stark i målet. Först med tio minuter kvar av matchen lyckades Rosengård göra 3-1 genom Iva Landeka som nickade in bollen efter ett inlägg från Lieke Martens. Tidigare skadade Lotta Schelin kom in i andra halvlek till publikens glädje och efter slutsignalen blev hon, liksom Sundhage, överöst av förfrågningar om selfies, kramar och autografer.