Startsida - Nyheter

Efter nazistattacken – nu förs de demonstrerande irakierna bort

I snart en månad har protesten pågått. Utanför Migrationsverket på Jägersro har de ungefär 30 demonstranterna upprättat ett tillfälligt läger för att protesten ska kunnat fortgå. Under söndagskvällen attackerades de av en bil med nazistsymbol, och föraren visade sig vara en aktiv nazist. Efter attacken har många visat stöd för demonstranterna, men igår kväll motades de bort av polisen med argumentet att de inte fick ha saker som tält på platsen.

– Målet är att människor som behöver skydd, som inte kan återvända till sitt hemland eftersom det inte är säkert, ska få chansen att stanna i Sverige och få uppehållstillstånd. Och kunna leva ett normalt liv, säger en av demonstranterna till Sydsvenskan.

Men han hinner inte säga vad han heter i efternamn innan han förs bort av polisen. Tio polisbilar bildar en mur runt demonstranterna, samtidigt som de uppmanas att lämna platsen. När demonstranterna vägrar flytta på sig släpas de eller bärs bort, och deras ägodelar konfiskeras. När Sydsvenskan kommenterar att många upplevde polisen som hårdhänt svarar Mats Karlsson, biträdande områdeschef i Malmö.

– Det brukar man ju säga när vi gör de här åtgärderna, men då får man inte glömma bort att människan själv har valt att inte hjälpa till. De allra flesta gick när vi bad dem.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV