Startsida - Nyheter

#EM2017: ”Rätt att det inte blev straff”

Jonna Valenzuela, 32 år, jobbar som lärare och bor i Malmö men följer Sveriges gruppspelsmatcher på plats i Nederländerna.

Vad har imponerat mest på dig under söndagen?

– Jag såg matchen mellan England och Spanien på en irländsk pub i Apeldoorn. Det är kul att några ställen visade matcher på storbild här i värdlandet.

– Jag är inte alls imponerad av Spaniens spel. De passar runt bollen, ja, men det händer absolut ingenting. Jag tror att de kommer åka ut i kvarten om de inte får en turstraff med sig.


Var det rätt att det till slut inte blev straff för Spanien?

– I dag ändrade sig domaren och det kändes helt rätt. Men frågan är hur regeln är formulerad gällande att sparka bollen på sig själv när en ramlar?! Och när jag sett reprisen några gånger blev jag osäker på om hon verkligen nuddade bollen med benet innan handen.

– Jag ger mig själv i läxa att kolla i regelboken.


Jessika Rylle Spångberg, 45 år, bor i Krokom i Jämtland.

Vad har imponerat mest på dig i dag?

– England imponerade mest. Visst, Spanien hade bollinnehav och är skickliga med boll, men jag tyckte mest det kändes som de mest lattjade på egen planhalva eller mittfältet utan att komma nånstans. De hade få eller inga spelare som tog sig in i straffområdet. England var bestämda, bröt direkt och är först på bollen, de ställer om snabbt och är målfarliga. Jag gillar deras spel och tror att det var rätt taktik för att möta ett lag som Spanien.

– Sedan är jag glad att Portugal gjorde en bra match och att Claudia Neto glänste – hon var överallt, fick med sig bollen och löpte snabbt upp och skapade lägen. Portugal var mycket snabbare både individuellt och som lag. Skottland bjöd på för mycket missar som var ödesdigra. Kanske hade matchbilden blivit en annan om Lana Clelland i Skottland satt något av sina två frilägen i början på matchen.


Var det rätt att det till slut inte blev straff för Spanien?

– Jag tycker inte att det är straff – bollen kommer tydligt på armen, men det är ingen onaturlig position att armen åker upp när man faller som hon gjorde. I mina ögon vore det hårt att döma straff. Inte för att det ska påverka beslut, men jag tycker att det hade varit olyckligt om den situationen hade avgjort matchen på det sätt som domslutet gjorde i matchen Frankrike mot Island, där samma domare dömde straff.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV