Startsida - Nyheter

#EM2017: ”Shanice van de Sanden glänste”

Jessika Rylle Spångberg, 45 år, bor i Krokom i Jämtland.

Vad har imponerat mest på dig i dag och varför?

– Det laget som imponerade mest på torsdagen var Belgien, och Nederländarna i sin första halvlek. Gårdagens matcher var bland de mest underhållande hittills. Belgien skrällde och imponerade genom att spela som ett lag – jag har svårt att lyfta någon speciell spelare. Det är svårt att tänka sig att Norge fick silverpengen förra EM. Det blir svårt för dem att gå vidare om de inte får alla resultat med sig och slår Danmark.

– Matchen Nederländarna–Danmark blev en rysare med olika matchbilder. I första halvlek dominerade Nederländerna, inte minst Shanice van den Sanders glänste. Men i andra halvlek spottade Danmark upp sig mer och mer och förtjänade nog i mina ögon en poäng. Nadia Nadim och självklart Pernille Harder bör nämnas i det danska anfallet. Lieke Martens i Nederländarna är ju en fantastisk spelare och det var skönt att hennes skada inte var allvarlig. Jag tror också att Vivianne Miedema kan bli en riktigt farlig målgörare. Hon har hittills mest missat lägen, men hon är på rätt plats och jag tror att hon kan få det att lossna under turneringen. I så fall kan Nederländarna gå riktigt riktigt långt.


Madelene Korsgren Appelqvist, 40 år, bor i Åkersberga och jobbar som personlig assistent.

Vad har imponerat mest på dig i dag och varför?

– Belgien spelar överraskande bra mot ett Norge som inte får till sitt försvarsspel. Kan de ha gått in med en lite överlägsen inställning? Det är otroligt kul att se Belgien spela bättre i dag än i förra matchen. Tessa Wullaert är lite het mellan varven men med rätta ibland.

– Nederländernas van de Sanden är så sjukt snabb och läser spelet så bra. Nederländerna kan bli farliga i fortsatta matcher om de orkar spela i samma takt. Jag hade hoppats att få se mer av Nadim i Danmark. Det kanske kommer i andra matcher. Harder måste få mer boll och mer hjälp av sina lagkamrater. Danmark vaknade till i andra halvlek och matchen blev verkligen mer spännande och hade roligare fotboll.

– Jag gillar att Nederländerna tackar domaren vid byte.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV