Startsida - Nyheter

Första vita NFL-spelaren stödjer svart lagkamrats protest

Michael Bennett, försvarsspelare i Seattle Seahawks, har för andra veckan i rad suttit sig igenom nationalsången och denna gång fick han stöd av vita lagkamraten Justin Britt, rapporterar The Guardian.

Avsikten med manifestationen var att uppmärksamma rasistiskt förtryck och följer bland annat NFL-spelaren Colin Kaepernicks exempel. Efter att Bennett inlett sin protest förra veckan sade han den troligen skulle få större genomslag om en vit spelare deltog.

Justin Britt visade sitt stöd genom att ställa sig bredvid Bennett under nationalsången och lägga sin arm på Bennetts axel. Efteråt kramades de två, och Britt gjorde följande uttalande:

– Jag vill stödja honom. Jag vill stödja vad han står för och hans uppfattningar. Jag är inte dumdristig. Jag är från Missouri. Jag förstår att saker är annorlunda där än i en del andra områden. Jag är inte emot vad flaggan står för och veteraner. Min pappa var med i armén. Så det handlar inte om brist på respekt mot dem. Jag försöker bara förstå frågorna, utbilda mig själv mer i det avseendet och visa stöd.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV