Startsida - Nyheter

Fotbollsspelaren Yasin Mohammedi en av de som utvisas

Fotbollsspelaren Yasin Mohammedi är en av flera som riskerar att tvångsutvisas till Afghanistan på tisdagen. Yasin Mohammedi har spelat fotboll i pojkar 01-laget i Kista SC och var då också lagkapten. Sonja Dousa från Kista SC säger till Mitt i Kista att läget för honom i hemlandet är mycket osäkert:

– Han ska deporteras till Ghazni. Att färdas dit från Kabul är extremt farligt, säger hon och fortsätter:

– Man märker av oron i hela laget. Yasin är rädd nu och vet inte vad som väntar.

Yasin Mohammedis ålder skrevs upp av Migrationsverket förra hösten. Först tvingades han lämna Stockholmsområdet och flytta från vänner till Kramfors, men fick sedan flytta in i Jan-Åke Erikssons och Kajsa Lindqvists familj där Yasin Mohammedi blivit som en familjen.

– Vi har gjort precis det som Fredrik Reinfeldt och andra sa hösten 2015. Vi har öppnat våra hjärtan. Nu får vi ta skiten. Värst är det förstås för Yasin – men mina barn som älskar honom, de skadas också enormt av det här, säger Jan-Åke Eriksson i en artikel i Göteborgsposten (GP).

– Vi har tagit honom till oss. Han är en del av vår familj.

Sedan den 7 september har Yasin Mohammedi suttit i förvar i Märsta. Hans advokat Viktor Banke har lämnat in begäran om verkställighetshinder. Nätverket Vi står inte ut men slutar aldrig kämpa har kontakt med ytterligare fyra killar som ska utvisas under tisdagen, rapporterar GP.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV