Startsida - Nyheter

Handbollsspelare utsatt för homofobiska trakasserier slutar

Handbollsspelaren Julia Böjeryd från Skövde HF avslutar sin karriär. Redan i februari i år berättade hon för Skövde nyheter att hon hotats och utsatts för homofobiska trakasserier från en lagkamrat. När hon nu slutar med sin idrott berättar hon att hon inte heller känt stöd från ledningen i klubben:

– Jag saknade någon som stod upp för mig och sade ifrån. Jag upplevde att jag blev trakasserad, förnedrad och kränkt i laget både av spelare och tränare, berättar hon för Radiosporten.

Efter hotet från lagkamraten lånades Böjeryd ut till en annan klubb, Hellton. Skövde HF:s ordförande, Anders Löfvenborg har sagt i en intervju med Sveriges radio P4 att klubben och Böjeryd skiljs åt som vänner, något Julia Böjeryd dementerar:

– Den uppfattningen som han har, delar inte jag. Jag vill absolut inte ha något med den klubben att göra igen. Jag blir lite upprörd när han säger det. De har försökt att få mig att säga upp kontraktet. Så att vi skiljs åt som vänner, stämmer inte, säger hon till Radiosporten.

Det var tidigare i år som Böjeryd polisanmälde lagkamraten för olaga hot. Hon sade då till Skövde nyheter att hon haft en konflikt med lagkamraten under en längre tid, men att den då hade eskalerat.

– Hon har sagt att hon ska slå in tänderna på mig. Samtidigt har hon kallat mig och min flickvän för råttor.

Trakasserierna ska också ha fortsätt även efter att Böjeryd bytte klubb till Hellton:

– Det har inte slutat, hon har kommit fram till mig på stan och gjort kräkljud, sade hon då till Skövde nyheter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV