Startsida - Nyheter

HV71 satte nytt publikrekord i SDHL

HV71 har under en längre period annonserat att de satsar på att slå SDHL:s publikrekord som sattes i Luleå då laget tog emot Modo. I helgen, när HV71 mötte Linköping, var det dags. Och arbetet med att få folk till Kinnarps gav resultat och nytt rekord sattes: 4 563 personer, att jämföra med det tidigare rekordet om 3 150 personer.

– Det här är jättestort, och framför allt är det kul för damhockeyn och HV71. Jag är här av två anledningar. Dels jobbar jag hos en av HV:s samarbetspartners, och då vill jag vara med och stödja lagen, dels är det en folkfest. Jag har en god vän i laget och vill vara med och stötta henne, säger John Pansell som var där med sin fru och två barn till Jnytt. John Pansell säger att han inte brukar gå på dammatcherna:

– Det har varit dåligt, men det får bli ändring på det.

Linköping vann mot hemmalaget HV71 med 2-1 efter straffar. Men Jenni Asserholt var ändå nöjd med resultatet, inte minst med publiken. Vanligtvis har laget bara omkring hundra supportrar som tittar på deras matcher.

– Vilken fantastisk inramning av matchen, HV-supportrar är det bästa jag upplevt. Jag tror vi brutit en barriär som funnits kring damhockey och damidrott, vi ser att det finns intresse, säger Jenni Asserholt till Jnytt.

– Det är klart man alltid vill vinna, särskilt på hemmaplan men man får också vara realistiskt att LHC är ett lag som är fantastiskt bra och vi är på uppmarsch.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV