Startsida - Nyheter

Ishockey: Nytt publikrekord i Linköping i helgen

Linköping HC slog nytt publikrekord i söndags med 5 128 åskådare. Det senaste året har flera rekord slagits. Tidigare i år lockade HV71 4 563 åskådare, vilket då var nytt rekord, och den 12 oktober 2016 slog Luleå det då tidigare rekordet, med 3 150 åskådare. Ser man tillbaka på den senaste femårsperioden blir det tydligt hur intresset för hockeyn faktiskt har ökat. För fem år sedan slog Linköping det dåvarande publikrekordet med 893 åskådare i dåvarande Riksserien, numera Svenska damhockeyligan (SDHL). Trots söndagens lovande rekord är dock publiksiffrorna i genomsnitt mycket låga. Enligt hockeysverige.se ligger genomsnittet för Linköping denna säsong på 558 personer och SDE hockey som har lägst genomsnittlig publiksiffra ligger på 70 åskådare per match. Linköpings sportchef, tidigare landslagsmålvakten Kim Martin Hasson, säger att mycket återstår att göra för både Linköping och hockeyn i stort i landet.

– Rekordet betyder nog dels att vi får upp ögonen på Linköpingsborna att det finns damhockey, att det är en bra hockey och förhoppningen är att publiken ska komma tillbaka. Vi får se om det blir någon skillnad på onsdag. Vi vill givetvis också få fler tjejer börjar spela hockey, säger hon till hockeysverige.se och fortsätter:

– Dels tycker jag hockeyn har blivit mycket bättre och ligan är mer attraktiv. Efter det att SDHL startades så har också ligan fått ett bättre varumärke. Sedan har media kring ligan ökat mycket mer och det är mer som händer runt damhockeyn. Förhoppningsvis lyckas Sverige bra under OS och då kan vi ytterligare en skjuts framåt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV