Startsida - Nyheter

Jämställdhetsmyndigheten placeras i Angered

Jämställdhetsmyndigheten som regeringen i höstas fattade beslut om att etablera kommer att placeras i Göteborgsstadsdelen Angered. Utredningen för inrättande av en jämställdhetsmyndighet tecknade avtal om det på fredagen. Det är en nedlagd vårdcentral i Angereds centrum som ska byggas om för att passa den nya verksamheten, som enligt planerna ska vara igång senast 1 januari 2018.

Kerstin Alnebratt. särskild utredare för jämställdhetsmyndigheten, förklarar i ett pressmeddelande att tillgänglighet, kostnadseffektivitet och funktionalitet har varit vägledande i sökandet efter lokal. Myndigheten blir en pusselbit i befintliga utvecklingsplaner för området.

– Att tro att etableringen av en myndighet löser förortens problem är att gå för långt, men det är en viktig signal från statens sida, menar Alnebratt.

Regeringen ser positivt på den strategiska placeringen:

– Att myndigheten placeras i Angered och inte centralt i Göteborg eller i Stockholm följer regeringens målsättning om att statliga jobb och arbetsplatser ska finnas i olika delar av städer och landet. Myndighetens arbete ska omfatta hela befolkningen, säger jämställdhetsminister Åsa Regnér.

– Vi vill att medborgare ska ha tillit till statens olika verksamheter, då kan inte våra myndigheter vara anonyma eller osynliga. Relationen mellan myndigheter och medborgare kan inte enbart vila på digitala lösningar och enstaka brev. Människor, orter, förorter och hela bygder ska inte känna sig övergivna, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV