Startsida - Nyheter

Många samtal till Bris under julhelgerna

Att många barn hör av sig till Bris under julen är inget nytt. Julen 2015 ökade antalet kontakter med 40 procent jämfört med 2014. Under 2016 var trycket lika hårt som föregående år. Bris kuratorer hade 1 321 stödjande kontakter med och om barn och unga under jullovet. I siffran ingår Bris telefon för vuxna om barn.

– Vi försöker alltid att få barnen att känna att det finns vägar framåt. Vi pratar om rätten att må bra här och nu samtidigt som vi vill ge dem hopp om att det kan bli bra, säger Catarina Nylund, kurator på Bris.

För de barn som hörde av sig till Bris under helgerna är julen ingen fridfull högtid. De områden som barnen framför allt pratade om rörde ”psykisk ohälsa”, ”familj och familjekonflikter” och som tredje största område lyftes ”våld, övergrepp och kränkningar”.

Att den psykiska ohälsan bland barn och unga ökat markant sedan 90-talet märks på samtalen till Bris. Merparten av stödet som ges berör detta område året om. Därför kommer Bris att uppmärksamma och fokusera på att bryta trenden med ökande psykisk ohälsa under de kommande åren.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV