Startsida - Nyheter

Mördade journalisten Kim Wall hyllas för sitt arbete

Danska polisens DNA-analys bekräftade att den huvudlösa kroppen som hittades i havet utanför Vestamager tillhör den försvunna svenska journalisten Kim Wall. Hon sågs vid liv senast 10 augusti innan hon åkte med ubåten som tillhörde Peter Madsen. Ubåten sjönk några timmar efter polisen initierade sökning efter den försvunna Kim Wall. Danska åklagaren kräver nu att Peter Madsen häktas för mord och brott mot griftefriden.

Ingrid Wall, mor till den mördade Kim Walls mor skrev på sin Facebook-sida: ”Det är med gränslös sorg och bestörtning vi tagit emot beskedet att kvarlevorna efter vår dotter och syster Kim Wall, har hittats. Vidden av katastrofen kan vi ännu inte överblicka, och mängder av frågetecken återstår att rätas ut”.

Vidare skriver Ingrid Wall: ”Hon har funnit och berättat historier från olika delar av jordklotet, berättelser som måste skrivas. Kim reste i flera månader i Söderhavet för att låta världen veta vad som händer med befolkningen på de öar som sjunker till följd av atomsprängningar. Hon lät oss följa med till det jordbävningsdrabbade Haiti, till Idi Amins tortyrkammare i Uganda och minfälten på Sri Lanka. Hon gav röst åt de svaga, de utsatta och marginaliserade människorna. Den rösten hade behövts länge, länge än. Nu blir det inte så”.

Nu hyllas Kim Wall för sitt arbete och undersökande rapportering av internationella medier runt om i hela världen. Kim skrev för bland annat Guardian, New York Times och South China Morning Post.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV