Startsida - Nyheter

Nominera till Stora feministpriset 2017

Den 1 december, öppnar Feministiskt perspektiv för nomineringar till Stora feministpriset 2017. Priset är på 5 000 kronor och syftar till att uppmärksamma en person eller en medieaktörs insats ”som på ett berikande vis testat gränser för vad journalistik och debatt kan vara och som därigenom medverkat till en demokratisk utveckling av både kår och läsare”.

Förra årets pristagare var Alexandra Pascalidou, bland annat för hennes uppmärksammade SVT-produktion ”Vi kallas tiggare”, och första året gick Stora feministpriset mediekollektivet Rummet, för deras arbete med boken Rummet som utkom 2015.

– Precis som tidigare saknas det inte kandidater och behovet av det här priset tycks inte ha minskat under 2017, säger Anna-Klara Bratt, chefredaktör för Feministiskt perspektiv.

Juryn består av Feministiskt perspektivs redaktion och styrelse. Förutom att utse pristagare, har den även gjort hedersutnämnanden för demokratiskt viktiga initiativ som inte uppfyller kriterierna för Stora feministpriset, men som juryn ändå velat uppmärksamma.

– Slussen är öppen för nomineringar fram till den 13 december. Vinnaren av Stora feministpriset 2017 presenteras under festliga former under januari nästa år.

Nomineringar mejlas till info@feministisktperspektiv med rubriken Stora feministpriset 2017. Det är tillåtet att nominera för egen insats. Sista nomineringsdag är 13 december, pristagaren offentliggörs den 10 januari 2018. Bifoga kort motivering samt minst två relevanta länkar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV