Nyheter

Örebro Black Knights besegrade nykomlingen Limhamn Griffins

Regerande svenska mästarna Örebro Black Knights besegrade nykomlingen i amerikansk fotboll, Limhamn Griffins med 62-0 på hemmaarenan Vivalla IP inför 200 åskådare. ”Vi genomförde matchen på ett stabilt sätt och hade tidigt full kontroll på tillställningen. Det var många som klev fram och gav positiva besked inför fortsättningen av säsongen. Vi har fortfarande saker att jobba på men rätar sakta men säkert ut frågetecken till utropstecken. En stor eloge till Limhamn. De spelade sin första seriematch och kämpade i 48 min.”, skriver laget på sin Facebooksida. På lördag möter de Arlanda Jets som de mötte och vann mot i förra årets SM-final.

Limhamn Griffins skriver på sin Facebooksida: ”Spänningen var total och nervositeten visade sig tydligt under första halvlek. Det var inte förrän i andra halvlek som Griffins lyckades spela sitt egna spel, få fram passningar, plocka yards och hålla tempot uppe.”

Lagets huvudtränare Emma Svensson säger: ”Det är verkligen en fantastisk spelartrupp som alltid lyckas hålla humöret på topp. Örebro är ett bra lag och vi gjorde en bra första match. I dag tittar vi tillbaka på matchen när vi går igenom matchfilmen för att sedan lämna matchen och sikta framåt. En stor förlust i siffror men en stor vinst för oss, som för första gången någonsin spelat en match i damernas division 1 serie!”.

På söndag möter Limhamn Griffins Carlstad Crusaders på hemmaplan, Hagen, en match som också kommer att streamas av Svenska amerikansk fotbollförbundet (Saff).

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV