Startsida - Nyheter

Pernille Harder: Vi spelar när vi har ett kollektivavtal

Enligt Spelarföreningen bröt det danska fotbollsförbundet DBU förhandlingarna som rör det danska damlandslaget och herrarnas U21-landslag i fredags. Därmed råder återigen en skarp konflikt mellan landslag och DBU, och landslagets VM-kvalmatch mot Sverige i helgen kan vara i fara om inget avtal nås innan dess. Viss framgång har nåtts i förhandlingarna. DBU har tidigare vägrat gå med på kravet att förbundet ska stå som arbetsgivare och spelarna vara dess anställda i samband med landslagsspel, men detta nåddes en överenskommelse om i september. Nu handlar konflikten om att nå ett kollektivavtal.

– Vi har gjort allt vi kan för att lösa detta. Våra förhandlare i Spelarföreningen har löst alla grundläggande problem med DBU:s förhandlare, så nu är det bara ekonomin för oss damer som behöver komma på plats. Därför är det väldigt frustrerande att DBU:s förhandlingsutskott inte har varit berett på att hitta en lösning. Jag tror inte att DBU:s styrelse heller är nöjda, säger Pernille Harder som representerar damlandslaget i Spelarföreningen i ett pressmeddelande på föreningens hemsida. Enligt pressmeddelandet har spelarna i landslaget erbjudits individuella avtal, något spelarna vägrat att acceptera:

– Vi har informerat DBU om att vi är redo att spela när vi har ett kollektivavtal. Vi går inte med på individuella avtal. Det handlar om en grundläggande ekonomi för oss damer som behöver läggas på plats, och här måste DBU ta ansvar och få den sista biten på plats – nu, säger Pernille Harder.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV