Nyheter

Ny vd för Rättviseförmedlingen

Rättviseförmedlingen har fått en ny vd i augusti och han heter Henrik Fröjmark och tidigare arbetat inom Swedwatch och Individuell människohjälp.

– Jag känner mig både trygg och stolt över att ha kommit ut som ny vd ur en kompetensfokuserad rekryteringsprocess. Och ur Rättviseförmedlingens perspektiv ökar vi ju den egna mångfalden, och får för första gången en man på en verkställande position och har nu en manlig vd och en kvinnlig ordförande. Jag tror det stärker oss.

Till Uppsala nya tidning säger Fröjmark att:

– Kompetens sitter inte i hudfärg eller kön, men många människor begränsas på arbetsmarknaden på grund av våra föreställningar om just det. Vi måste hitta metoder för att inte falla in i normtänkandet och det är därför det vi gör på Rättviseförmedlingen är så viktigt.

Över 80 procent av Sveriges vd:ar är män. Och Rättviseförmedlingen väljer en man som vd.

– Ur Rättviseförmedlingens perspektiv ökar vi ju den egna mångfalden, och får för första gången en man på en verkställande position och har nu en manlig vd och en kvinnlig ordförande. Jag tror det stärker oss, förklarar Fröjmark på organisationens hemsida.

– Om vi tittar på mångfalden i vår organisation så breddar jag mångfalden eftersom vi är flest kvinnor i Rättviseförmedlingen, säger Fröjmark till P4 Uppland.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV