Startsida - Nyheter

Saff prisas av Unionen för bästa hbtq-arbetsplats

Förra året blev Saff det första idrottsförbundet i Sverige – och i världen – att genomföra en hbtq-certifiering, och utmanade också andra idrotter till att gå med i Stockholm Prides parad. Då var det också rekordmånga förbund som deltog.

– Svenska amerikansk fotbollförbundet går i bräschen genom att vara det första idrottsförbundet i världen att hbtq-certifiera sig, säger Peter Hellberg, Unionens 1:e vice ordförande i ett pressmeddelande.

– De bidrar till att skapa en positiv utveckling inom rörelsen som vi på Unionen vill uppmärksamma och sprida kunskap om.

– Unionens hbtq-pris betyder mycket för oss och är ett kvitto på att vi arbetar i rätt riktning, säger Henric Hedberg, ansvarig för mångfaldsfrågor för Saff.

– Vi har skapat en genderpolicy inom Svenska amerikansk fotbollförbundet som beskriver möjligheten att delta i vår idrott utifrån hur du själv identifierar dig. Den ska genomsyra hela vår verksamhet från våra anställda på kansliet till alla tusentals medlemmar och utövare av vår idrott, fortsätter Henric Hedberg i pressmeddelandet.

– Det är viktigt att fortsätta vara en god ambassadör inom svensk idrott och påverka övriga 70 idrottsförbund att driva frågor kring hbtq, mångfald och inkludering.

Priset har delats ut sedan år 2011 och Sodexo, Ving och Nordic Choice Hotels finns bland de tidigare pristagarna. Unionen har utarbetat checklistor som arbetsplatser kan använda sig av för att verka för en mer inkluderande arbetsmiljö.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV