Startsida - Nyheter

Tabitha Chawinga ökade ledningen i skytteligan

Serieledande Linköping tog emot Kvarnsveden som befinner sig i den nedre delen av tabellen. Hemmalaget tog också ledningen när knappt åtta minuter hade spelats då Marija Banusic gjorde 1-0, framspelad av Kristine Minde. Kvarnsveden lyckades kvittera strax innan halvtidsvilan genom Tabitha Chawinga. I andra halvlek fick Jonna Andersson in ett fint inlägg som via en Kvarnsvedenspelare gick in i mål. Självmål men 2-1 för Linköping. Jonna Andersson sköt också inlägget till Kristine Minde som resulterade i 3-1. Senare kunde Tabitha Chawinga reducera till 3-2 som blev slutresultatet. Med sina två mål ryckte hon också iväg i ledningen i skytteligan. Med 14 gjorda mål leder hon stort före Linda Sällström som har gjort nio mål. Efter segern drar Linköping också ifrån i tabellen. Med sina 24 poäng leder de med fem poäng före Rosengård och Eskilstuna som ligger på en delad andraplats.

Claudia Neto, Linköping.

Jenny Wahlén i Kvarnsvedens mål var bra men kunde inte ta skottet från Marija Banusic i åttonde minuten.