Startsida - Nyheter

Temer kan behöva avgå

– Jag avgår inte. Avsätt mig om ni vill.

Det säger Brasiliens president Michel Temer, sedan kritik riktats mot honom i samband med den senaste korruptionsskandalen. En hemlig inspelning där Temer påstås uppmuntra till mutor gör att han kan tvingas avgå. Samtidigt rapporterar Pagina doce om demonstrationer med tusentals människor i storstäderna San Pablo, Río de Janeiro och Brasilia. Främst är det kvinnorörelsen och arbetarrörelsen som demonstrerar, men i och med den växande kritiken har demonstrationerna blivit större och fler. Människor är kritiska till processen som förde honom till makten och många menar att det har varit en statskupp.

– Det brasilianska folket vill rösta, det brasilianska folket är detta landets ägare, inte tidningen Globo. Folket ska välja borgmästare, senatorer, och presidenten, sade Vagner Freitas, ledare för den fackliga centralorganisationen i ett tal under en av de regniga demonstrationerna.

– Vi väntade oss inte att regeringen skulle falla bara ett år efter statskuppen. Temer är i ruiner, och har förlorat all form av trovärdighet, fortsatte Guilherme Boulous, ledare för Trabajadores Sin Techo (arbetare utan hem).

I morgon behandlar parlamentet ett konstitutionellt uppdrag, som innebär att direktval ska ske om Temer avgår.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV