Nyheter

Trump: Transpersoner får inte arbeta i militären

Via Twitter har USA:s president meddelat att transpersoner inte ska anställas och arbeta inom militären. Det skulle innebära enorma kostnader och är en störning, påstod han. Med detta menar han att förbudet mot öppna transpersoner inom militären kommer att bibehållas och stärkas.

Detta trots beslut under tidigare president Obama att påbörja en process för att sätta stopp för restriktioner mot anställning av transpersoner inom militären. På grund av den positiva signalen har 250 personer inom militären redan påbörjat könsbekräftande behandling, enligt Pentagon.

Det finns mellan 2500 till 7000 transpersoner verksamma inom militären enligt Rand Corp survey, skriver Independent. Det är oklart om alla dessa personer kommer att få sparken efter Donald Trumps beslut att förbjuda transpersoner att arbeta inom militären.

USA:s högsta militärchef Joe Dunford säger i ett skriftligt uttalande att militären kommer fortsätta att ”behandla all sin personal med respekt” och att presidentens twitter-meddelande inte kommer innebära några ändringar förrän försvarsministern har utfärdat en implementeringsplan, rapporterar Politico.

På onsdagen twittrade kanadensiska försvarsmakten om sin välkomnande rekrytering av personer med alla sexuella läggningar och en bild från Pride Day i Toronto 2016:

– Vi välkomnar kanadensare av alla sexuella läggningar och könsidentiteter. Gå med oss!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV