Startsida - Nyheter

Tyskland: En gripen för explosioner mot spelarbuss

En person har gripits för explosionerna mot fotbollslaget Borussia Dortmunds spelarbuss på tisdagskvällen. Försvarsspelaren Marc Bartra skadades lindrigt i armen och fördes till sjukhus för operation. Enligt tysk polis behandlas dådet som ett terroristattentat och kunde ha slutat betydligt allvarligare då splitter träffat på flera ställen i bussen, bland annat i ett nackstöd. Förutom personen som har gripits är polisen intresserad av ytterligare en person:

– Två misstänkta som kommer från det islamistiska spektrumet är fokus för vår utredning. Bådas lägenheter har genomsökts och en av de två har gripits, sade Frauke Kohler, talesperson för tyska polisen Bundeskriminalamt efter dådet, rapporterar The Independent.

Senare under veckan meddelade dock åklagare att den person som hade islamistkopplingar inte längre var misstänkt för bussdådet, i stället började utredningen fokusera på högerextrema. Åklagare menar att dådet kan ha utfört av högerextrema som velat lägga skulden på islamistiska grupperingar, rapporterar The Independent.

Dådet inträffade kort innan Borussia Dortmund skulle möta Monaco i en kvartsfinal i Champions League, matchen sköts fram till onsdagen. Snabbt efter det blev känt började tyska supportrar under hashtagarna #bedforawayfans och #tableforawayfans erbjuda ditresta Monaco-fans en sängplats över natten för att de skulle kunna stanna och se matchen och flera hittade mat och husrum på det sättet, rapporterar BBC.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV