Startsida - Nyheter

USA-delegationen till FN:s kvinnokommission i blåsväder

Den globala hbtq-rättsorganisationen Out Right kräver att representanten för C-Fam fråntas sin plats i USA:s officiella delegation till FN:s kvinnokommission (CSW 62) som pågår i New York. 700 organisationer har ställt sig bakom kravet, enligt ett pressmeddelande från Out Right.

C-Fam kategoriseras av medborgarrättsorganisationen Southern Poverty Law Center som en hatgrupp och har enligt Out Right bland annat förespråkat kriminalisering av homosexuella. Redan när det framgick att C-Fam skulle ingå i Trump-administrationens delegation till årets CSW, gick Out Right ut med hård kritik mot utnämningen. Detta resulterade i ett officiellt uttalande av C-Fam där Out Right kallas ”radikala homosexuella” och ”modern tids fascister”, samtidigt som anhängare uppmanas ”donera och be”.

Nu vill Out Right att USA:s FN-ambassadör Nikki Haley utreder huruvida C-Fam brutit mot federala etiska riktlinjer, genom att utnyttja sin medverkan i CSW-delegationen för att samla in pengar.

”Om C-Fams våldsamma uppfattningar inte räckte för att hindra dem från att utses att representera Förenta staterna, hoppas vi att avslöjandet av hur de på ett oetiskt sätt försökt dra nytta av sina band till den här administrationen ska förmå ambassadör Haley att omedelbart ta bort dem från delegationen”, skriver Jessica Stern, generaldirektör för Out Right, i ett pressmeddelande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV