Startsida - Nyheter

Vänstern ska mobilisera bland unga och kvinnor i orten

Vad önskar du att valrörelsen inför riksdagsvalet 2018 ska handla om?

– En ekonomi för alla, inte bara några få. Att vi behöver en rättvis fördelning av resurserna, med ökat skatteuttag från framförallt kapital, för att kunna minska de ekonomiska klyftorna och finansiera det trygga och utvecklande samhälle för alla som vi vill ha, ett samhälle som håller ihop. En ekonomisk politik som utjämnar ekonomiska skillnader och som möjliggör reella satsningar på välfärd och för att pressa ned arbetslösheten. Och där kvinnorna som bär välfärden på sina axlar ska ha vettigt betalt och rimliga villkor. Vänsterpartiet är ointresserade av att spela politiska spel, vi vill att valet ska vara ideologiskt och därför tänker vi höja tonläget och mobilisera unga, kvinnor och människor i de förorter och bruksorter som i dag har det verkligt tufft.  De ska känna att det är viktigt och meningsfullt att gå och rösta och att det finns ett riktigt vänsteralternativ som inte viker ner sig.  


Vilka är dina farhågor?

– Att klyftorna i samhället istället föder frustration som riktas åt fel håll, mot dem som redan är utsatta; mot nyanlända, familjer som lever på försörjningsstöd, mot de äldre, de sjuka och arbetslösa. Att kvinnors livsvillkor osynliggörs och inte lyfts fram som de avgörande frågor de är. Att kvinnor som bär välfärden på sina axlar och sliter och släpar så att de blir sjuka inte får sina krav lyfta. Det är helt orimligt att arbetsvillkoren inte är bättre och att så många tvingas sluta sina liv som fattigpensionärer. Vi behöver en ekonomisk politik som utjämnar skillnader ekonomiskt, i förutsättningar och i ansvar, för dem som arbetar i de branscher som berörs mest av nedskärningar och privatiseringar. 

– Att vi får en valrörelse som enbart fokuserar på hårdare krav på flyktingar istället för det krig och förtryck människor tvingas fly ifrån. Att debatten om terror fortsätter som nu där nazisternas brott så gott som osynliggörs samt att de förslag som verkligen skulle göra skillnad på sikt uteblir. Istället blir det enbart det högern och SD– förespråkar: fler poliser, övervakning, kontroll av papperslösa och ensamkommande flyktingbarn. Vänsterpartiet kämpar för verklig trygghet, trygghet från grunden med satsningar på bostäder, arbete och skola, en fungerande socialtjänst. En sån trygghet kan bara åstadkommas med jämlikhet och rättvisa.

 

Och hur tror du att rikstäckande medier kommer att klara uppgiften den här gången?

– Jag hoppas och vill ha förtroende för att riksmedierna ger medborgarna en så rättvisande bild av samhällsutvecklingen och de politiska alternativen som möjligt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV