Startsida - Nyheter

”Vi är inte ett sådant parti som vänder kappan efter vinden”

Kristin Slott och Anna Rosén från Feministiskt initiativ i Västra Götland:

Vilka sakfrågor följer ni i kongressen?

– Vi följer asyl- och invandringsfrågor. Vi hoppas att vi blir så radikala och tydliga som möjligt i frågan. Egentligen är det inte så radikalt utan självklart men vi behöver vara tydliga med vart vi står. Människor är trötta på partier som vänder kappan efter vinden och vi gör inte det, säger Anna Rosén.

– Det känns som att valrörelsen redan är igång, vi har redan börjat arbeta med nya grupper i landet men behöver ta ännu större plats så att vi är ett självklart alternativ som parti, säger Kristin Slott.


Baharan Raoufi, Fi Lund, nominerad till styrelsen:

Vilka frågor hoppas du ska lyftas i valet 2018?

– Frågor jag brinner mest för är klassfrågor. Rasism, sexism och funkisfrågor måste upp och arbetas med men jag har många gånger varit orolig för att klass försvinner när man värnar om olika perspektiv. Den faller kanske bort för att den känns självklar men också för att den ekonomiska fördelningen inte alltid ses som grundläggande. Jag hoppas vi får en bra ekonomisk politik, att vi tänker anitkapitalistiskt. Om vi inte gör det skrapar vi bara på ytan och skrapar bara på ytan av många av de problem som vi har i samhället. Jag tänker till exempel att vi behöver utreda trängselskatt, jag anser inte att det finns ett klassperspektiv i den. Kanske behöver vi se att den kan vara inkomstrelaterad, var och en efter förmåga.


Joel Boni, Fi Malmö:

Vilka sakfrågor är viktiga för dig och Fi?

– Den här miljökatastrofen som vi ser i dag är något som vi måste se till. Vi vet att miljökatastrof också leder till krig. Vi ser människor på flykt på grund av miljön. Vi måste ta hänsyn till det. Vilket ekologiskt fotavtryck pratar vi om i dag? Vi pratar om Hennes och Mauritz, men vi tänker inte på vad företaget gör utanför vårt lands problem. Det är ett problem. Miljöproblem drabbar dessutom kvinnor och barn först, vi måste ta det på allvar. Tillsammans med säkerhetspolitiken är det de viktigaste frågorna inför valet 2018.

RELATERADE ARTIKLAR:

2017-03-28 | Viktiga vägval på Fi-kongress

2017-03-27 | Bakläxa efter kritiserat beslut om Fi:s interna demokrati

2017-03-24 | Med demokrati i centrum

2017-03-24 | Fi Stockholm vill se skärpta straff vid brott i hederns namn

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV