Startsida - Nyheter

Älvsbyhus satsar på jämställd idrottssponsring

Företaget Älvsbyhus satsar på att sponsra jämställt och har som första företag i Norrbotten genomgått certifiering av stiftelsen Fairpay. Förra året gav företaget 67 procent av sin sponsring till kvinnors och flickors idrottande. Av alla svenska företags sammantagna sponsorpengar till idrotten går annars 80 procent till mäns och pojkars idrottande.

– Det här är en högst medveten satsning från vår sida, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus på företagets hemsida.

Det var i april i år som företaget beslutade att samarbeta med Fairpay för att arbeta för mer likvärdig sponsring inom idrotten och i onsdags var de klara med certifieringen. Att företaget ger mer i sponsorpengar till kvinnor och flickors idrottande är ett led att försöka jämna ut skillnaderna inom idrotten:

– Vi vill vara med och göra skillnad. Det här är vårat sätt att vara med och bidra till en bättre - mer jämställd – värld, och idrottsvärld, säger Kent Johansson.

Fairpays ordförande Isabelle Widmark hoppas att fler företag kommer att följa Älvsbyhus exempel:

– Det är fantastiskt att Älvsbyhus väljer att ta detta steg. Det visar på ett företag som tar ansvar och på ett aktivt sätt vill vara med och bidra till ett mer jämställt och hållbart samhälle. Vi hoppas att Älvsbyhus beslut leder till att fler aktörer vill vara en del av denna förändringsresa.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV