Startsida - Nyheter

Anna Beck blev Årets kvinnliga idrottare på Parasportgalan

Anna Beck som tog både guld och silver i VM i Sydafrika förra året vann på söndagen utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare när Parasportgalan gick av stapeln. VM i Sydafrika var hennes första världsmästerskap och hon har sagt att när hon blev uttagen var det framför allt för att se och lära. I stället slog hon alltså till med två VM-medaljer, bara två år efter att hon börjat med sporten. Enligt motiveringen levererade hon förra säsongen ”resultat över förväntan med ett fullständigt magiskt facit”.

– Tack vi är så många som är så duktiga. Jag hoppas att det ger fler så att vi får med oss fler, sa Anna Beck när hon tog emot priset skriver Svenska cykelförbundet i ett pressmeddelande.

I ett blogginlägg om VM i Sydafrika beskriver Anna Beck först besvikelsen över att hon var så nära att ta guld i linjeloppet men fick nöja sig med en silvermedalj efter att ha kommit 2,9 sekunder efter japanskan som tog guldet, och beskriver sedan taktiken i nästa lopp: ”Jag känner att jag hänger med utan att behöva trycka på allt för mycket. När det är 200 meter kvar viker jag ut och ökar farten. Jag är fast besluten om att jag ska vara först över mållinjen. Det finns inga andra alternativ. Jag sneglar bak och ser att ingen kommer med högre fart än mig. Jag hinner precis få upp näven över mållinjen och skriker rakt ut. Jag är först, helt otroligt, helt sjukt.”

Årets förebild gick till Louise Etzner Jakobsson, dressyr:

– Jag är så stolt. Första året efter olyckan behövde jag hjälp av allt och alla och klarade i princip ingenting själv. Nu känns det fantastiskt att kunna ge något tillbaka, sade hon, skriver TT.

Årets prestation i Special Olypmics gick till Lovisa Danielsson, längdskidor. Hon tog guld under World Winter Games 2017 och beskrivs i motiveringen som ”en positiv lagspelare” som lyfte Sverigelaget.

Årets kvinnliga idrottare: Anna Beck, paracykel

Årets manliga idrottare: Stefan Olsson, rullstolstennis

Årets nykomling: Daniel Gustafsson, parabordtennis

Årets lag: Emil Andersson och Linus Karlsson, parabordtennis

Årets förebild: Louise Etzner Jakobsson, paradressyr

Årets prestation inom Special Olympics: Lovisa Danielsson, längdskidor

Årets ledare: Michael Lindgren, paracykel

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV