Startsida - Nyheter

Civil rights defenders blir rådgivare till SvFF

Civil rights defenders och Svenska fotbollförbundet (SvFF) har inlett ett samarbete för att höja kunskapen om mänskliga rättigheter inom fotbollsvärlden. Samarbetet innebär dels utbildning om mänskliga rättigheter inom SvFF där såväl personal som ledare och spelare kommer att delta, dels ska Civil rights defenders vara rådgivare åt SvFF. I ett pressmeddelande på Civil rights defenders hemsida förklarar de att samarbetet kommit till stånd ”efter en längre tids dialog”. Både Civil rights defenders och SvFF tror att fotboll kan fungera som verktyg för kunskapsutbyte men att när detta sker med länder där respekten för mänskliga rättigheter är dålig så måste ”kontakten med dessa nationer alltid ske med stor medvetenhet om rådande förhållanden”.

– Vi är mycket glada över att vår dialog mynnat ut i ett långsiktigt samarbete. I grunden bygger det på gemensamma värderingar – att stödja demokrati och motverka alla former av diskriminering, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

– Att SvFF tar tydlig ställning för mänskliga rättigheter och prioriterar att lyfta fram och öka kunskapen i dessa frågor betyder otroligt mycket. Inte bara för oss som organisation, utan även för alla modiga människor som dagligen riskerar sina liv för att det ska finnas rättvisa och säkerhet i världen, säger John Stauffer, Executive director för Civil rights defenders.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV