Startsida - Nyheter

Damkronorna kommer få ersättning under landslagsspel

I fredags meddelade Svenska ishockeyförbundet att Damkronorna kommer att få ersättning för förlorad arbetsinkomst i samband med landslagssamlingar, en ersättning som tidigare i år drogs in av Svenska olympiska kommittén. Spelare har efterlyst ersättning från förbundet i stället som dock hittills nekat till detta. Efter att herrhockeyligan SHL i torsdags meddelat att de var beredda att bidra till finansieringen kom förbundet till en lösning på frågan vilket innebär att flera rutinerade spelare får möjlighet att fortsätta representera Damkronorna.

– Det betyder väldigt mycket. Nu kan vi fokusera på hockey när landslaget är samlat, och slipper oroa oss för pengar och jobb. Bara att slippa den stressen är så skönt, säger Pernilla Winberg till Dagens nyheter.

I helgen spelade Damkronorna en fyrnationsturnering i Tjeckien och laget placerade sig på en andraplats efter att ha besegrat värdnationen med 4-2. Däremot blev det förlust i öppningsmatchen mot Finland med 2-1 trots att Sverige länge ledde med 1-0. Förlust blev det också mot Ryssland med 4-0.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV