Startsida - Nyheter

Välfärden viktigast i valet för Kommunals medlemmar

Kommunal har låtit opinionsinstitutet Ipsos fråga förbundets medlemmar hur de röstade i valet 2018, skriver Expressen. Var tionde medlem uppger att de röstade på Sverigedemokraterna (SD). Samtidigt röstade nästan var fjärde LO-medlem, 24 procent, på partiet enligt Arbetet. Socialdemokraterna (S) är likväl det största partiet bland såväl LO-medlemmar som i TCO- och Saco-förbunden. Varannan medlem i Kommunal röstade på Socialdemokraterna, enligt Ipsos. 

Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin säger till Expressen:

– SD har utgett sig för att vara välfärdsarbetarnas bästa vän och ett vårdparti. Samtidigt vill de skära i välfärden och inte göra något åt de otrygga jobben. Det går inte ihop och det tror jag gick upp för många under valrörelsen. Det var något jag själv märkte när jag träffade medlemmar vid arbetsplatsbesök inför valet.

– Oavsett vem som nu tar över regeringsmakten kommer vi i Kommunal vara tydliga med exakt samma sak som vi sagt under lång tid och under hela valrörelsen: välfärden behöver mer resurser, inte mindre. De yrkesskickliga medlemmarna i Kommunal behöver fler kolleger, inte färre.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV