Startsida - Nyheter

Josefine Lindgren Knutsson nominerad till Idrottsgalan

Thaiboxaren Josefine Lindgren Knutsson har nominerats till Idrottsgalan i kategorin Årets nykomling. 22-åriga Josefine Lindgren Knutsson tog sitt första SM-guld 2017, vilket hon följde upp med nytt SM-guld i år och i maj i år tog hon dessutom VM-guld i Cancún i Mexiko i 51-kilosklassen genom att besegra Bui Yen Ly från Vietnam i finalen.

När hon tog sitt första SM-guld i Västerhaninge förra året betonade hon vikten av hela sitt team och framför allt sin tränare Sanja Trbojevic som förklaring till hennes framgång:

– Det är inte bara min utan även hennes förtjänst, vi är ett team som har kommit hit. Hon är fantastisk, sade hon då till Feministiskt perspektiv.

Hon förklarade också att hon gärna ville göra internationella matcher liksom proffsmatcher och att kampsport för henne innebär att utmana sig själv, såväl mentalt som fysiskt.

Josefine Lindgren Knutsson är den fjärde thaiboxaren någonsin att bli nominerad till Idrottsgalan. Tidigare har Isa Tidblad-Keskikangas, Patricia Axling och Sofia Olofsson blivit nominerade, skriver Budo- och kampsport.

De andra som är nominerade i kategorin Årets nykomling är Jennie-Lee Burmansson, freeskiing, Andreas Kramer, friidrott och Elias Pettersson, ishockey.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV