Startsida - Nyheter

Kosovare Asllani court invigd i Vimmerby

Som första damfotbollsspelaren i världen har nu Kosovare Asllani fått en fotbollsplan uppkallad efter sig. Kosovare Asllani court ligger i Vimmerby och invigdes på måndagen med stjärnan på platsen hon själv började spela fotboll i Vimmerby IF:

– Jag började spela på den här planen med mina äldre bröder, men då var det naturgräs. Ett starkt minne var när vi skulle trixa och jag tävlade mot mina bröder. Jag var en vinnarskalle redan då, och fuskade för att vinna, säger hon till Sportbladet.

På Instagram skriver Asllani: ”Framtiden. Låt aldrig någon säga till dig att du inte kan bli vad du vill. Du är ostoppbar.”, och i ett annat inlägg ”Wow vilken dag. Jag är superstolt över att officiellt ha öppnat Asllani court. Ett projekt som är mycket mer än en fotbollsplan, det är ett samhälls-, integrations-, och jämställdhetsprojekt. Vi bryter gränser och detta är bara början!”

Till Sportbladet säger Kosovare Asllani att aktörer inom fotbollsvärlden borde låta sig inspireras av initiativet:

– Sådana här projekt vill man se att fler klubbar satsar på, för det gör skillnad i samhället. Tänk om Uefa och Fifa kunde lägga lite mer pengar på ungdoms- och damfotbollen, vilken skillnad det det göra. Den här planen kommer att göra skillnad för alla här. Vimmerby IF ska ha all eloge. De om några spränger gränser och jag är stolt att få vara med.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV