Startsida - Nyheter

Kunskapen om möjliga klimatinsatser behöver öka

– Att ställa om samhället till fossilfritt framstår oftast i debatten som en stor börda. Därför är det viktigt att folk blir medvetna om att vi redan tagit stora steg utan att det drabbat vare sig konkurrenskraft eller livskvalitet i Sverige, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige i ett pressmeddelande.

Detta sedan en undersökning som Novus gjort på uppdrag av organisationen visat på stora okunskaper om möjligheter att möta klimatförändringar och att över två tredjedelar inte känner till att utsläppen av växthusgaser minskat med 25 procent sedan 2000. Att priset på solceller fallit med 90 procent på tio år och att elbilsbatterier nu kostar en tredjedel av vad de gjorde för fem år var det ännu färre som visste.

– Okunskapen om möjligheterna i omställningen är lika farlig som okunskapen om klimatförändringarna. Klimatet kan inte vänta och med en oförmåga att se möjligheterna riskerar vi att fördröja de viktiga transformationer som måste göras nu, säger Axelsson.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV