Startsida - Nyheter

Länsförsäkringar Kalmar sponsrar jämställt

IFK Kalmar blev i november förra året klara för Damallsvenskan. Nu står det också klart att de kommer att få lika stor summa i sponsring av Länsförsäkringar som herrlaget i staden, Kalmar FF. Båda lagen får 165 000 kronor från företaget.

– Jämställdhet är en självklarhet för oss. Herrlag och damlag på den här nivån skall ses jämnbördigt, säger Stina Franzén, kommunikation- och affärsutvecklare på Länsförsäkringar i Kalmar län till SVT.

På frågan varför Länsförsäkringar väljer jämställd sponsring svarar Stina Franzén:

– Det är klart att det är mindre publik och mindre uppmärksamhet på damfotbollen just nu. Men vi vill vara med att skapa förutsättningar för dem. Vi kan vara med att se till att det blir en plattform där andra företag går in och vill träffas och synas precis som vid herrarnas matcher.

I december förra året prisades Länsförsäkringar Uppsala av tidningen Sport och affärer som Årets idrottssponsor. Under 2017 tog Länsförsäkringar Uppsala ett principbeslut för jämställd sponsring och blev då det femte företaget i landet att bli samarbetspartner med stiftelsen Fair pay som jobbar för jämställd sponsring och resursfördelning inom idrotten.

– På Länsförsäkringar Uppsala har vi i år tagit ett stort steg för jämställdhet och är nu certifierade av stiftelsen Fair pay, vilket innebär att vi över tid ska omfördela vår sponsringsbudget så att det blir jämnt mellan dam- och herridrott på elitnivå, sade Ulrica Hedman, vd på Länsförsäkringar Uppsala i samband med att priset tillkännagavs.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV