Startsida - Nyheter

Lotta Schelin slutar

På onsdagen kallade Svenska fotbollförbundet till presskonferens med Lotta Schelin, landslagschef Marika Domanski Lyfors samt Rosengårds sportchef Therese Sjögran. Presskonferensen hölls under torsdagseftermiddagen då Lotta Schelin meddelade att hon slutar med fotbollen efter en längre tids skadeuppehåll:

– Det har kommit sig av det faktum att jag har varit sjukskriven i ungefär ett år. Jag fick en smäll där i juni som på något sätt gjorde att det tog stopp. Det har varit ett tufft år, och det är fortfarande tufft. Men det känns i alla fall som att det är läge att prata om det. Och det är på något sätt dags att ta ett steg framåt, säger Lotta Schelin, rapporterar TT.

Under sin karriär har hon vunnit fem Diamantbollar, gjort 88 landslagsmål, vunnit VM-brons, OS-silver, blivit skyttedrottning i Sverige och Frankrike, vunnit Champions league.

Senare på torsdagen vann Sverige hemma på Gamla Ullevi med 3-0 mot Ukraina i VM-kvalet. I nästa vecka möter Sverige Danmark och då krävs minst oavgjort för att Sverige ska vinna gruppen och säkra en plats till VM i Frankrike 2019. Sverige leder nu gruppen med två poäng före Danmark.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV