Startsida - Nyheter

Luleå hockey ger spelarna lön

Nytt för säsongen är att Luleå hockey betalar alla sina seniorspelare lön, detta i kombination med att laget denna säsong också tränar framför allt på dagtid tror klubben kommer stärka de regerande svenska mästrarna ytterligare.

– Jag tror inte att någon av oss gör det här för pengarna. Men att vi får lön gör det möjligt för oss att träna dagtid, på morgonen när alla har mycket energi. Vi slipper träna efter en hel arbetsdag, säger backen Jenni Hiirikoski till NSD.

Fredrik Glader, tränare och sportchef för Luleå hockey, berättade redan på SDHL-upptaktsträffen i förra veckan att laget från och med denna säsong kommer att träna mestadels dagtid, något som är viktigt för att spelarna ska kunna prestera maximalt under träningarna, liksom skapar mer utrymme för spelarna att ha ett liv utanför hockeyn. Han tror också att det kan komma att fler spelare väljer att fortsätta längre:

– Det här är en förändring av deras vardag, vilket jag tror vi kommer ha sjukt stor nytta av sportsligt. Det är enormt viktigt för dem personligen också. De får ett helt annat liv vid sidan av ishockeyn och jag hoppas att den här förändringen ska förlänga deras karriärer, att de håller på längre med ishockeyn när deras vardag förändras, säger han till NSD.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV